Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem

Czesio7237

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś (od kolegi) zakupiłem mikrofon. Wszystko ładnie pięknie wracam do domku z bananem na twarzy podpinam włączam ts3 i co? I wcale mnie nie słychać. Mało tego: Komputer nie wykrywa mikrofonu (mikrofon nie jest na usb, jest na mini jacka :D i jest podpięty w tyle komputera) . Nie wiem co jest siedziałem pół dnia i w realteku kombinowałem i to samo, nic nie słychać. Proszę o pomoc, a jeśli potrzebna jest jeszcze jakaś informacja to podam jak najszybciej

Aha, zapomniałbym: Mikrofon : Tracer AMRA TRS 100M

Opublikowano

Albo mikrofon nie działa albo masz popsute wejście. Podłącz mikrofon do innego kompa jak masz, albo idź do jakiegoś kolegi i sprawdź. Jak działa to znaczy, że masz padnięte wejście, a jak nie działa to kolega sprzedał Ci popsuty mikrofon. Poza tym wydaje mi się, że Tracer AMRA TRS 100M to są słuchawki, a nie sam mikrofon.

1360325468-U541599.png

Opublikowano

Tak tak, to też są również słuchawki, nie tylko mikrofon, ale problem mam tylko z mikrofonem. Muzyka leci doskonale, lepiej jak na poprzednim sprzęcie który się zepsuł (dobra sam rozwaliłem...)

Wydaję mi się że to sprawa konfiguracji samego mikrofonu, a nie programu (w tym przypadku ts3) gdyż na starym sprzęcie ustawienia były poprawne, i każdy mnie słyszał.

Jak już wcześniej wspomniałem w przednim panelu komputera(gdy podepnę słuchawki POPRAWNIE) komputer tego nie wykrywa, a dźwięków nie słychać.

Jeśli podepnę pod tylny panel, to wtedy również nie wykrywa sprzętu, ale dźwięki słychać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...